Eugen Tomac: PSD îi întinde "o nouă capcană" lui Antonescu

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară
Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (Epoch Times România)

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că o comasare a referendumului de revizuire a Constituţiei cu europarlamentarele "creează mari dificultăţi", considerând că lui Crin Antonescu "i s-a întins o nouă capcană" din partea PSD.

Tomac consideră că PSD "vrea să-l ţină cât mai aproape pe liderul PNL", adăugând că Antonescu nu va rămâne candidatul USL la prezidenţiale pentru că PSD îşi va propune propriul candidat.

"Decizia de astăzi (luni - n.r.) de comasare a alegerilor europarlamentare cu referendumul privind revizuirea Constituţiei este o nouă încercare în planul foarte bine pus la punct al PSD de a continua pesedizarea României. (...) Lui Crin Antonescu i s-a întins o nouă capcană de PSD, pentru ca PSD nu va renunţa la a propune un candidat la prezidenţiale din toamnă. Comasarea referendumului de revizuire a Constituţiei într-un mod netransparent, fără o dezbatere naţională dăunează României, comasarea cu alegerile europarlamentare creează mari dificultăţi", a afirmat Tomac.

În ce priveşte proiectul de revizuire a Constituţiei, liderul PMP a declarat că acesta nu ar trebui să fie luat în serios atâta timp cât nu respectă voinţa cetăţenilor exprimată la ultimul referendum referitor la Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.

"Atâta timp cât acest text nu include Parlament unicameral şi 300 de parlamentari el nu poate fi validat de Curtea Constituţională", a subliniat Eugen Tomac.

Fiind întrebat cum comentează decizia USL de a organiza alegerile prezidenţiale cu 45 de zile înaintea finalizării mandatului actualului preşedinte, Eugen Tomac a afirmat: "Este o încercare disperată a celor din USL de a da semnale clare că nu mai suportă, ci vor să pună mâna pe justiţie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne