Experimentele Google nu fac diferenţă, acum este rândul angajaţilor săi

Logo-ul companiei Google la sediul central, Mountain View, California
Logo-ul companiei Google la sediul central, Mountain View, California (KIMIHIRO HOSHINO / AFP / Getty Images)

Google îi vrea pe angajaţii săi fericiţi, dar mai presus de toate sănătoşi. Din acest motiv, a fost lansat Proiectul M & Ms, un experiment pentru a reduce consumul celebrelor bomboane de ciocolată în rândul angajaţilor săi.

Echipa de cercetători, după consultarea manualelor de psihologie alimentară şi de statistici, a lansat experimentul: au ascuns celebrele bomboane de ciocolată în recipiente opace şi a pus cele mai sănătoase alimente (cum ar fi fistic şi alune) în borcane de sticlă puse la vedere, în interiorul distribuitoarelor automate.

Rezultatul a fost uimitor: în doar şapte săptămâni, 2.000 de angajaţi de la Google din New York, au ingerat mai puţin de 3,1 milioane de calorii (potrivit rezultatelor proiectului M & Ms). De la începutul experimentului până acum, fiecare angajat a consumat mai puţin cu nouă pachete de bomboane de ciocolată.

Povestea, raportată de Washington Post, este unul dintre exemplele despre modul în care Google aplică marea sa capacitate de a colecta şi analiza date pentru a schimba comportamentul celor 40.000 de angajaţi ai săi. În acest caz, angajaţii pot fi un instrument pentru a ajunge la adevăr.

„Când vine vorba de colectarea de date şi de analize, ne gândim imediat la maşini, roboţi şi terabiţi de informaţii. Dar, în realitate, ele sunt doar fapte, cifre care descriu realitatea", a declarat Laszlo Bock , vicepreşedinte al People Operations, un grup care monitorizează problemele legate de resursele umane ale Google. Experimentul M & Ms este un indicator al modului în care gigantul din Mountain View din California, îşi tratează angajaţii, spune Washington Post.

Dar nu numai atât. De recent a fost lansat şi hamburgerul sintetic “Made by Google”. A fost gătit şi consumat în direct, într-un studio TV din Londra. Hamburgerul, realizat prin folosirea celulelor embrionare de la o vacă, care au fost extinse în vitro până au fost obţinute 140 de grame de carne de vită, are o imperceptibilă diferenţă, la prima vedere, pentru ochi dar nu şi pentru gust. În spatele proiectului se află co-fondatorul Google, Sergey Brin, care a finanţat producţia hamburgerului sintetic, cu 250 de mii de euro.

Având în vedere că populaţia umană va creşte la 9,5 miliarde până în 2060 şi că cererea de carne din ţări precum China şi India a fost dublată, burgerul "Made by Google" s-ar putea dovedi a fi o afacere colosală şi nu doar science-fiction.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură