Google îşi va face televiziune

Logo-ul companiei Google la sediul central, Mountain View, California
Logo-ul companiei Google la sediul central, Mountain View, California (KIMIHIRO HOSHINO / AFP / Getty Images)

Cei de la Google au planuri mari. Este posibil ca foarte curând să avem acces la cablu TV doar printr-o simplă conexiune la internet.

Google, unul dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa tehnologică încearcă să licenţieze canale TV pentru un serviciu de Internet prin cablu. În acest context Google a avut recent mai multe întrevederi cu companii media importante, deţinătoare de canale TV. Obiectivul celor de la Google este înscrierea în cursa pentru vânzarea de servicii similare celor prin cablu, dar prin intermediul internetului, realizând astfel o alternativă la serviciile de televiziune care funcţionează în prezent.

Acest concept este deja explorat intensiv de cei de la Intel, care lucrează la un astfel de serviciu, iar Sony şi Microsoft au manifestat un real interes pentru acest concept. Pentru realizarea unui astfel de obiectiv este necesar sprijinul celor care deţin canale TV, dar aceştia nu par prea dornici de cooperare în acest sens.

Google nu a vrut să comenteze despre acest subiect, însă au iniţiat astfel de discuţii cu deţinători de canale TV, privind un serviciu care va concura cu marile reţele de cablu.

Cei de la Google au o altfel de abordare faţă de rivalul lor Apple, care a încercat o colaborare atât cu proprietarii canalelor, cât şi cu distribuitorii acestora, conform Capital.ro. Apple consideră că noua generaţie de servicii de televiziune trebuie realizată printr-un parteneriat cu distribuitorii, unul din motive fiind asigurarea calităţii produsului.

Una dintre persoanele care iau parte la discuţiile cu cei de la Google a precizat că s-ar putea ajunge doar la vânzarea unei biblioteci cu emisiuni TV, exact cum fac deja cei de la Netflix, Amazon şi Hulu. Alte surse au susţinut că Google pregăteşte un serviciu pe baza de abonament, ce va cuprinde o serie de canale care transmit live, precum şi diverse emisiuni, producând astfel o înlocuire a pachetele uzuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie