Explozie puternică la un depozit chimic din estul Chinei. Nu au fost raportate victime

O explozie puternică a zguduit un depozit de produse chimice şi combustibili în estul Chinei, eliberând un nori groşi de fum negru.
Explozie la un depozit de produse chimice în oraşul chinez Jingjiang, 22 aprilie 2016.
Explozie la un depozit de produse chimice în oraşul chinez Jingjiang, 22 aprilie 2016. (Captură Foto)

Un depozit cu produse chimice şi combustibili a explodat şi a fost cuprins de un incendiu vineri dimineaţa în oraşul estic chinez Jingjiang, conform rapoartelor media şi guvernului local, care a adăugat că incendiul se află sub control şi că nu au fost raportate victime.

Depozitul aparţine companiei Jiangsu Deqiao Storage, care este autorizată să depoziteze substanţe chimice periculoase.

O fotografie postată pe Internet arată nori negri de fum ce se ridică deasupra a ceea ce păreau să fie cisterne de depozitare.

În ultima perioadă China a fost martora unui lanţ de astfel de incidente, unele soldate cu victime.

La începutul lunii noiembrie 2015, cel puţin 21 de oameni au fost ucişi după izbucnirea unui incendiu la o mină de cărbuni în provincia nord-estică Heilongjiang. Mina era deţinută de Heilongjiang Longmay Mining Holding Group şi în ea lucrau 38 de persoane. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar unele rapoarte au susţinut că incendiul a izbucnit după ce a luat foc o curea.

În 12 august 2015, două explozii puternice au devastat un depozit de substanţe chimice în oraşul-port Tianjin, ucigând peste 160 de oameni. Teoria că exploziile din Tianjin au fost oarecum deliberate a fost circulată intens de mass media chineză din străinătate, la scurt timp după incident.

Un website de ştiri asociat cu Boxun şi administrat din Carolina de Nord a citat o sursă exclusivă când a raportat că “explozia [din Tianjin] a fost declanşată de un vehicul încărcat cu explozibili ... camionul a fost parcat cu atenţie lângă depozit, în locaţia cea mai apropiată de materialele inflamabile. Oamenii au plecat rapid şi după aproximativ 15 minute a avut loc explozia, care a declanşat un lanţ de alte explozii.”

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong au făcut o asociere între explozii şi fostul preşedinte chinez Jiang Zemin care, de altfel, a fost “plasat sub control”, ceea ce înseamnă că libertatea sa de mişcare a fost restricţionată sever.

Imediat după explozia din Tianjin, surse ale Epoch Times poziţionate la vârful Partidului Comunist Chinez afirmau că exploziile fuseseră organizate de facţiunea numită banda din Shanghai, grupată în jurul fostului preşedinte Jiang Zemin. Acesta a fost pus sub semi-arest la domiciliu, după ce timp de ani de zile a condus o reţea mafiotă care cuprinsese armata, sistemul judiciar, Ministerul Securităţii, sistemul penitenciar şi departamente ale poliţiei militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe