"Facem curăţenie, intră lumina". Ghinea le-a făcut o "surpriză" celor puşi pe învârteli netransparente

Pentru a face "lumină" într-un domeniu pe alocuri obscur, tehnocratul Cristian Ghinea a decis să introducă o clauză de transparenţă în contractele viitoare cu fonduri UE. "Nu se mai pot ascunde informaţii şi inventa scuze", a subliniat ministrul Fondurilor Europene.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Ministrul Cristian Ghinea a introdus o clauză de transparenţă în contractele viitoare cu fonduri europene astfel încât să nu se mai ascundă informaţii de ochii publicului, aşa cum se obişnuia până acum.

"E o zi importantă pentru mine! Am semnat azi un ordin prin care am introdus o clauză de transparenţă în contractele viitoare cu fonduri europene. Toate documentele proiectelor sunt de principiu informaţii publice care pot fi livrate la cerere. Excepţiile prevăzute de legea 544 trebuie clar stabilite la semnarea contractului şi justificate. Nu se mai pot ascunde informaţii şi inventa scuze.

Anumite categorii de informaţii nu pot fi ascunse în nici un caz. Acest ordin le enumeră clar, ca să nu mai existe discuţii: detalii legate de bugete, plăţi, obiective, parteneri, sustenabilitate şi multe altele NU POT fi confidenţializate în nici un caz", a declarat Cristian Ghinea.

Ministrul Fondurilor Europene a dezvăluit că, în urmă cu 15 ani, era în societatea civilă care a promovat legea privind informaţiile de interes public şi a participat direct atunci la scrierea normelor de implementare.

"Astăzi ajung să elimin interpretările restrictive şi arbitrare care se practicau pe fonduri europene când venea vorba de această lege. Facem curăţenie, intră lumina!", a subliniat Cristian Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne