Farmecul "Ochiul dragonului" - Lacul japonez în formă de ochi de dragon [video]

Dragon Eye Lake, Japonia
Dragon Eye Lake, Japonia (screenshot tramite video Youtube)

Aspectul său poate părea destul de obişnuit. O mlaştină la sfârşitul verii şi un lac îngheţat iarna. Dar primăvara este momentul în care Kagami Numa îşi dezvăluie adevărata natură. Această oglindă de apă este ascunsă printre numeroasele lacuri care se găsesc pe Muntele Hachimantai, în Japonia. Lacul a fost poreclit Dragon Eye datorită aspectului său incredibil.

Când zăpada începe să se topească, are aspectul unui ochi imens de sticlă: gheaţa formează o insulă în centru, care ia forma pupilei unui dragon. Un dragon care pare a fi îndrăgostit în special de această zonă, atât de mult, încât revine în fiecare primăvară încă din timpurile îndepărtate.

(screenshot tramite video Youtube)

Lacul este situat la 1.613 metri înălţime, pe un platou care traversează graniţa dintre Akita, Iwate şi Honshu. Kagami înseamnă oglindă, nume care i-a fost acordat datorită culorii apei şi capacităţii sale de a reflecta lumina şi formele arborilor de arţar care îl înconjoară.

Sugestia neobişnuită de “ochiul dragonului” se datorează temperaturilor şi adâncimii lacului: apa se încălzeşte mai întâi de-a lungul întregii circumferinţe, unde apa este mai mică, facilitând topirea şi creând insula de gheaţă în centru.

(screenshot tramite video Youtube)

Când bate vântul, gheaţa se mişcă, dând astfel sugestia unui ochi în mişcare.

Un spectacol al naturii de admirat cel puţin o dată în viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură