Fost ministru al Apărării din RM: „Dacă nu ne vom hrăni propria armată, riscăm să hrănim armata lui Putin”

R. Moldova are nevoie de o nouă strategie de securitate şi alocarea de resurse suplimentarea pentru întărirea Armatei Naţionale, afirmă Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru. (facebook.com/ministerul apărării al rm)

„Estul Europei se transformă uşor, uşor într-un butoi cu pulbere nu doar al bătrânului continent ci al întregului sistem internaţional”, constată fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, atenţionând că Republica Moldova este din nou ”prinsă” pe picior greşit iar anii de subfinanţare a Armatei Naţionale, ca şi a întregului sistem de securitate, îşi arată efectele.

„Suntem nepregătiţi, cu armament învechit, cu o neutralitate şubredă, cu trupe străine pe teritoriul nostru şi tot ce putem face la acest moment este să ne rugăm să nu înceapă un război în epicentrul căruia am ajunge mai devreme sau mai târziu”, scrie preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale pe pagina sa de socializare.

În opinia politicianului, noile tehnologii dictează modul de ducere a războiului şi mai toate ţările din regiune investesc masiv în apărare, astfel doar patriotismul şi dedicaţia ofiţerilor moldoveni sunt insuficiente.

„Cu siguranţă Maia Sandu şi actuala guvernare nu puteau recupera într-un an tot ce nu s-a făcut în 30 ani, dar, totuşi, o nouă strategie de securitate şi alocarea de resurse peste ce s-a oferit acum era necesară. Puţine sunt ţările care pot face faţă Rusiei însă o armată pregătită şi bine echipată ar mări costurile agresorului în caz de invazie”, a adăugat acesta.

R. Moldova traversează o criză economică majoră, dictată de preţurile mari la energie şi gaze, iar sprijinirea populaţiei este necesară, dar apărarea naţională nu este mai prejos, subliniază Anatol Şalaru, menţionând că în timpul rămas trebuie alocate resurse pentru întărirea sistemului naţional de apărare şi mai ales întărirea Armatei Naţionale. „Dacă nu ne vom hrăni propria armată riscăm să hrănim armata lui Putin.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe