Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, acuză că a fost ţinta unui atentat

Alina Bica (gov.ro)
Loredana Diacu
19.02.2015

Arestată preventiv pentru fapte de corupţie, fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a făcut o serie de declaraţii incendiare despre şeful SRI, Florian Coldea, acuzând că acesta a făcut presiuni majore asupra ei. Bica a mai relatat că a fost chiar în pericol de moarte.

La fel ca prietena sa, Elena Udrea, Bica a susţinut că nu a făcut dezvăluiri publice despre presiunile care se făceau asupra ei, pe motiv că i-a fost frică şi nu avea cui să spună, căci Coldea şi şefa DNA, Codruţa Kovesi "se susţin reciproc."

Fosta şefă DIICOT i-a mai relatat reporterului Antena 3 că, în perioada în care a făcut ancheta în dosarul RAFO (dosar în care Ovidiu Tender a fost condamnat la 11 ani de închisoare), a avut loc un atentat asupra sa.

"Au încercat să mă scoată pe stradă, în decor. Când mă duceam spre RAFO, autoturismul nostru a fost izbit şi scos de pe stradă de o altă maşină. Există un proces verbal în acest sens, în dosarul de urmărire penală”, a afirmat Bica.

Redăm declaraţiile făcute de Bica, publicate de stiripesurse.ro

”Reporter: Când au avut loc întâlnirile dumneavoastră cu prim-adjunctul Florian Coldea?

Alina Bica: După numirea mea în funcţie au fost întâlniri legate de subiectul Tender, începând cu iulie 2013. Erau întâlniri instituţionale. Discuţiile erau lunare, atunci când era termen de judecată în dosarulRAFO-CAROM.

Reporter: Când i-aţi dat lui Coldea notele de informare pe acest subiect? Ce scriaţi în ele şi cum le-aţi transmis la SRI?

Alina Bica: La el în birou, îi scriam pe coli A4, părerea mea juridică. Le-am lăsat la domnul Coldea în birou de fiecare dată.

Reporter: Regretaţi faptul că atunci când au apărut, cum susţineţi, presiunile în RAFO din partea generalului Coldea, nu aţi anunţat public acest lucru şi nu v-aţi dat demisia?

Alina Bica: Da. Însă vreau să subliniez un lucru: nu aveam cui să spun. Am fost colegă de birou cu Nastasiu şi prietenă cu Angela Ciurea şi ştiam cum se susţine cuplul Kovesi-Coldea şi cum se susţin reciproc în tot ceea ce fac.

Dacă era alt şef la DNA, aş fi spus. Şi da, îmi pare rău că nu am spus public ce se întâmplă, dar mi-a fost frică. Dovadă, dosarul fabricat cu ANRP-ul. Am solicitat informaţii de la SRI, privindu-i pe Andrici, Vişoiu şi Gheorghe Gabriel în 2013. Nu mi-au dat nimic.

Reporter: Aţi făcut denunţ împotriva generalului Florian Coldea?

Alina Bica: Nu, pentru că nu îl pot proba. Dar, tot ce am spus este adevărat.

Reporter: În Dosarul Bancherii, cu BRD-ul, cine a făcut presiuni pentru ca Bebe Ionescu să nu fie urmărit penal?

Alina Bica: Când am preluat mandatul la DIICOT, dosarul BRD era în fază finală, procurorul de caz era în faza de emitere a rechizitoriului, iar lucrurile cu dosarul BRD au fost stabilite în mandatul de şef al DIICOT al lui Codruţ Olaru.

Reporter: În perioada în care aţi făcut ancheta în dosarul RAFO, aţi primit ameninţări şi aţi primit protecţie. De la cine au fost ameninţările, cui aţi adresat cererea de protecţie?

Alina Bica: Cererea de protecţie a fost adresată Procurorului General. Au încercat să mă scoată pe stradă, în decor. Când mă duceam spre RAFO, autoturismul nostru a fost izbit şi scos de pe stradă de o altă maşină. Există un proces verbal în acest sens, în dosarul de urmărire penală.” a spus Bica pentru Antena 3.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor