Fostul director al RATB reţinut sub acuzaţia de abuz în serviciu

Loredana Diacu
06.06.2014

alte articole

Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.06.2014

Fostul director al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Viorel Popescu, a fost reţinut vineri de procurori, pentru abuz în serviciu. Popescu este acuzat că ar fi produs RATB-ului un prejudiciu de peste 800.000. de euro.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, prin neîndeplinirea anumitor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi efectuarea "în mod defectuos" a activităţi specifice funcţiei sale, Popescu a cauzat RATB-ului un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodată, foloase materiale necuvenite pentru o firmă privată.

Concret, în baza unui contract de prestări servicii juridice încheiat de RATB la data de 13.03. 2012, Popescu a împuternicit o societate comercială care nu avea drept asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă să recupereze toate creanţele de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. (C.A.S.M.B.) Din actele existente la dosar, reiese că în contract se specifică faptul că firma privată avea obligaţia de asistare la controlul efectuat de C.A.S.M.B. faţă de R.A.T.B., în vederea rambursării sumelor cuvenite regiei, deşi, în realitate, nu a existat şi nu se prefigura un astfel de control.

Mai mult, contractul respectiv nu avea nicio justificare, managementul RATB cunoscând clar, la momentul semnării actelor întocmite de funcţionarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de C.A.S.M.B., defalcate pe unităţi lunare de timp, cu alte cuvinte, prestarea serviciilor ce făceau obiectul contractului de prestări servicii juridice era non-existent.

În baza respectivului contract de consultanţă juridică, RATB. a efectuat către respectiva firmă plăţi nelegale şi nefundamentate de prestaţii concrete ale beneficiarului în valoare totală de 3.657.576,49 lei (echivalentul a 820.000 euro) ce reprezintă prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor