Fostul ofiţer SRI Adrian Radu, prins în flagrant în timp ce lua mită

Adrian Radu, fostul ofiţer al Serviciului Român de Informaţii care în urmă cu un an, în plin scandal declanşat de acuzaţiile Elenei Udrea la adresa aşa-zisului Binom SRI-DNA, a depus un denunţ pe numele adjunctului SRI Florian Coldea, ar fi fost prins în timp ce lua mită pentru a interveni pe lângă primarul Ploieştiului.
(Captură Foto)

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - structura centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au prins în flagrant o persoană în timp ce primea mită pentru a-şi trafica influenţa la nivelul Primăriei Ploieşti.

"În fapt, la data de 29.07.2016, cetăţeanul R.A.O. a primit 2.000 lei de la S.C., denunţător în cauză, pentru a-şi trafica influenţa la nivelul Primăriei municipiului Ploieşti, în scopul prelungirii delegării denunţătorului în funcţia de director general al unui club sportiv din localitate", se arată într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, de Direcţia Generale Anticorupţie.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că cel care a primit mită pentru a-şi trafica influenţa este un fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii pe nume Adrian Radu.

Surse judiciare au declarat că denunţătorul din dosar este Cezar Stoichiciu, actualul şef al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti. În schimbul banilor, Adrian Radu şi-ar fi luat angajamentul de a interveni pe lângă primarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de inculpat punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi luarea faţă de acesta a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic şi Serviciului Operaţii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Adrian Radu este cel care, în urmă cu un an, a ieşit la rampă şi l-a acuzat pe adjunctul SRI Florian Coldea că a încălcat Legea securităţii naţionale exact în ziua în care Elena Udrea a fost arestată preventiv.

Fostul ofiţer SRI - care de altfel a avut în perioada respectivă o întâlnire misterioasă în parcul Herăstrău şi cu fostul preşedinte Traian Băsescu - susţinea atunci că şefa DNA, alături de Coldea, ar fi săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, acuzaţii extrem de asemănătoare cu cele făcute de Elena Udrea. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne