Fostul soţ al Elenei Udrea, adus cu mandat la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Afaceristul Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost adus luni dimineaţă cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru audieri în dosarul Microsoft, relatează digi24.

Cocoş a fost adus cu mandat deoarece, în urmă cu două săptămâni, când au avut loc percheziţii de amploare în dosarul Microsoft, el nu era în ţară. Fostul soţ al Elenei Udrea a susţinut atunci că era în Dubai cu afaceri.

Numele lui Dorin Cocoş a apărut ca fiind strâns legat de dosarul Microsoft, în care sunt implicaţi nu mai puţin de nouă miniştri şi membri ai Secretariatului General al Guvernului.

„Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit aproximativ 8-9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan (primarul oraşului Piatra Neamţ) circa 3 milioane de euro. Tot în jur de 3 milioane a primit Gabriel Sandu (n.r. - fost ministru al Comunicaţiilor). Cred că banii pentru Gabriel Sandu au fost viraţi în off-shore”, a declarat un martor din dosarul Microsoft.

Numele omului de afaceri Dorin Cocoş apare în declaraţiile date de mai mulţi martori în dosar. Potrivit acestora, afaceristul ar fi fost intermediarul unor sume de bani pentru prelungirea licenţelor Microsoft care au ajuns la oficiali ai statului.

Potrivit postului PRO TV, tot luni a fost adus la audieri, în baza unui mandat de aducere, şi Nicolae Dumitru, zis Niro.

Amintim că procurorii DNA au cerut în acest dosar avize pentru urmărirea penală a senatorilor Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, a deputatului Valerian Vreme, a europarlamentarului Dan Nica, a lui Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău, foşti miniştri ai Educaţiei, Comunicaţiilor, Finanţelor sau membri ai Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2010.

Numeroase alte nume sonore sunt implicate sau sunt considerate a fi implicate în acest dosar, de la Adrian Năstase până la Victor Ponta, a cărui familie ar avea trei apartamente de lux într-un centru rezidenţial construit de persoane ale căror nume apar în dosarul Microsoft.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne