Prezidenţiabilul Ponta "deplânge" concentrarea pe votul negativ

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, a "deplâns", vineri seară, faptul că actuala campanie pentru preşedinţia ţării este concentrată pe votul negativ.

"Campania nu e atipică, e tipică în sens negativ. Am mers în ţară şi am discutat despre ce vreau să fac ca preşedinte. O parte dintre contracandidaţi, în special Iohannis şi Udrea au încercat să facă un gen de campanie şi acum aşteaptă să câştige DNA-ul alegerile pentru Iohannis", a declarat Ponta la postul B1 TV.

"Toate energiile se canalizează spre votul negativ: nimeni nu spune de ce e bun domnul Iohannis, spun de ce nu e bun Victor Ponta. Vreau să fiu un preşedinte care să nu fie prezent în viaţa partidelor, care să medieze între puterile statului. Treburile de zi cu zi ale statului sunt treburile Guvernului. Preşedintele are două variante: îl sprijină pe premier sau stă deoparte", a mai declarat liderul PSD.

Declaraţiile premierului vin pe fundalul unei campanii electorale pe care Cristian Tudor Popescu o caracteriza drept "neagră ca iadul." Reamintim ca recent purtătoarea de cuvânt a PSD-ului, Gabriela Vrânceanu Firea l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca nu este un om complet fiindcă nu a avut copii, iar Poşta Română le distribuie pensionarilor, împreună cu cuponul de pensie, pliante prin care PSD-ul le explică bătrânilor că Iohannis vrea să le taie pensiile şi doar Victor Ponta îi poate proteja.

În timp ce Poşta Română împarte (gratis) pliante pro-Ponta, DNA-ul pune sub urmărire penală lideri ai PSD, pentru implicarea în fapte grave de corupţie. Astfel, Viorel Hrebenciuc şi socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, sunt acuzaţi de implicare în retrocedare ilegală a 43.000 de hectare de păduri, nouă foşti miniştri, plus alţi politicieni de frunte sunt cercetaţi în dosarul licenţelor Microsoft, Dan Şova este acuzat că a complotat pentru o lege a amnistiei şi graţierii etc.