Fotbal: Căpitanul selecţionatei Bosniei, Emir Spahic, şi-a anunţat retragerea internaţională

Internaţionalul bosniac Emir Spahic.
Internaţionalul bosniac Emir Spahic. (PASCAL GUYOT / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.08.2014

Căpitanul reprezentativei de fotbal a Bosniei, Emir Spahic, şi-a anunţat retragerea internaţională, după ce a participat cu naţionala ţării sale la primul turneu major din istoria sa, Cupa Mondială 2014 din Brazilia, unde a fost eliminată în faza grupelor.

"Am reflectat îndelung şi am decis să agăţ în cui ghetele de la echipa naţională, după ce m-am consultat cu prietenii şi familia. Sunt mândru că am jucat la Cupa Mondială alături de acest grup, dar a sosit timpul ca cei tineri să preia ştafeta. Urez succes echipei în preliminariile EURO 2016", a declarat fundaşul central al lui Bayer Leverkusen pentru presa bosniacă.

În vârstă de 33 ani, Emir Spahic a disputat 77 de meciuri şi a marcat 3 goluri pentru reprezentativa Bosniei, al cărei căpitan a fost în ultimul deceniu.

Selecţionerul Safet Susic a precizat, la rândul său, că naţionala bosniacă va resimţi absenţa lui Spahic, însă îi "respectă" decizia.

"Spahic mi-a spus după Cupa Mondială că are nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie, iar atunci când a luat-o mi-a explicat că doreşte să se concentreze asupra îndatoririlor de la clubul său. Îi respect decizia. A fost un mare jucător şi căpitan pentru Bosnia şi va fi greu să-l înlocuim", a spus Susic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor