Fumigenă? Meci Firea-Iohannis la viitoarele prezidenţiale? Primăriţa neagă

Gabriela Firea a infirmat la Antena 3 scenariul unei candidaturi la viitoarele alegeri prezidenţiale, scenariu devenit actual după ce un sondaj Avangarde o prezintă ca favorită într-o cursă contra lui Iohannis.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, controversata Gabriela Firea a negat marţi că intenţionează să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale, susţinând că doreşte să-şi finalizeze mandatul de edil. Declaraţiile Gabrielei Firea vin în contextul în care "pe piaţă" a fost lansat recent un sondaj Avangarde din care reiese că într-un "meci" Firea - Iohannis, ar câştiga prima.

Concret, potrivit sondajului, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis ar obţine 40%, Gabriela Firea 44% însă 16% dintre cei intervievaţi declară că nu sunt decişi. Potrivt Aktual 24, sondajul, în care pe locul 1 în simpatia românilor ar fi Firea, pe locul 2 Grindeanu şi abia pe 3 Iohannis, a stârnit stupefacţie inclusiv pe platourile Antenei 3, unde Pieleanu este deseori invitat. „Cum adică, Grindeanu merge pe burtă şi este al treilea în sondaje?”, s-a mirat ironic realizatoarea Oana Stancu.

Revenind la Gabriela Firea, aceasta a precizat "în mod categoric" la Antena 3 că "sub nicio formă nu se va putea juca un meci final Firea-Iohannis în campania pentru prezidenţiale, pentru simplul motiv că vreau să-mi duc mandatul la bun sfârşit la Primăria Generală a Capitalei".

Firea a mai precizat că cei care consideră că este posibilă înscrierea sa într-o astfel de cursă nu fac decât să meargă într-un tărâm al speculaţiilor şi nicidecum al informaţiilor reale, adevărate, însă a dat de înţeles că ar accepta şi un al doilea mandat, dacă bucureştenii o să-i ceară acest lucru, relatează Agerpres.

"Întotdeauna zvonuri pot să fie, analize, comentarii, strategii, speculaţii, dar în ceea ce mă priveşte, hotărârea fermă pe care am luat-o atât eu, cât şi familia mea este aceea de a-mi duce la bun sfârşit acest mandat şi bineînţeles, dacă bucureştenii vor considera că am fost un primar general bun, să mă învestească cu încredere pentru următorul mandat", a comentat Firea.

Cât despre cine va candida la preşedinţia ţării, Firea a precizat că aceasta este o decizie care se ia în forurile de conducere ale partidului, iar un rol hotărâtor în acest sens îl joacă preşedintele PSD.

"Un partid mare, serios, responsabil, cum este PSD, face o analiză în ceea ce priveşte alegerea candidatului pentru alegerile prezidenţiale în forurile de conducere. Mai mult decât atât, preşedintele partidului are un rol hotărâtor de spus, aşa cum a avut şi în cazul alegerilor locale, când eu am fost propusă în calitate de candidat. În primul rând, preşedintele partidului ar trebui să fie candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Dacă domnia să nu doreşte să intre într-o astfel de cursă, începe atunci o dezbatere în partid pentru desemnarea candidatului. Aşa este colegial, politica este un sport de echipă", a declarat Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne