G20: Hammond avertizează în legătură cu "umbra" Brexitului la nivel mondial

Cancelarul britanic al Exchequer, Philip Hammond, spune că ţara are în vedere un parteneriat de liber schimb cu China, avertizând că Brexitul ar putea arunca o "umbră" asupra economiei mondiale.
Noul ministrul britanic al finanţelor, Philip Hammond.
Noul ministrul britanic al finanţelor, Philip Hammond. (Captură Foto)

Ministrul de Finanţe britanic a făcut aceste remarci în marja reuniunii G20 a celor mai importante economii ale lumii într-un interviu cu BBC şi Sky News duminică, în oraşul chinez Chengdu.

La referendumul din iunie, britanicii au votat renunţarea la Uniunea Europeană, care, afirmă Hammond, "nu este singura umbră cu care se confruntă economia mondială".

"Va plana o incertitudine asupra perspectivelor economice mondiale, probabil, pentru următorii doi ani", a spus Hammond într-un interviu care a urmat întâlnirii la nivel înalt, Masa Rotundă Pentru Servicii Financiare, ce a avut loc între reprezentanţii Marii Britanii şi China la Banca Chinei.

El a sugerat că, în ciuda deciziei, Marea Britanie salută creşterea legăturilor economice, în special cu puteri asiatice.

"În acelaşi timp, există oportunităţi foarte interesante de deschidere cu China, Australia, India, precum şi cu multe alte ţări", a notat el.

Întrebat dacă consideră un parteneriat de liber schimb cu Beijingul, Hammond a răspuns: "Categoric".

"Avem deja un parteneriat strategic cu China ... Odată ce suntem în afara Uniunii Europene, atunci nu am nicio îndoială că ambele părţi vor dori să cimenteze această relaţie într-o structură mai fermă, într-un mod bilateral", a menţionat el.

În vizita sa, ministrul britanic de Externe a fost însoţit de o delegaţie formată din lideri ai companiilor financiare din Marea Britanie, inclusiv HSBC, Virgin Money, London Stock Exchange şi Standard Life.

Înainte de decizia Marii Britanii de a ieşi din UE, preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat speranţa că UK va rămâne un membru al UE pentru a sprijini "dezvoltarea aprofundării relaţiilor China-UE."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe