Gazoductul România-Bulgaria nu va fi gata până în septembrie

(STR / AFP / Getty Images)

Construcţia conductei de gaze care leagă România de Bulgaria, începută în 2012, nu va fi finalizată până în luna septembrie, susţin surse apropiate constructorilor, potrivit Novinite.

Construcţia gazoductului lung de 25 de kilometri care leagă oraşul bulgar Ruse de Giurgiu era programată să se încheie până la sfârşitul anului 2013, dar termenul limită a fost extins din cauza dificultăţilor tehnice.

Surse apropiate de Bulgartransgaz, operatorul de sistem responsabil de conducta de legătură, au afirmat că o conductă spartă care trece pe sub Dunăre ar fi cauza acestor amânări.

În prezent, constructorii încearcă să scoată conducta de sub ape, asistaţi de experţii convocaţi la faţa locului.

În afară de conducta de legătură aflată în construcţie, Bulgartransgaz intenţionează să construiască încă o conductă, care să o dubleze pe prima pentru a spori capacitatea de transport.

Conflictul gazelor izbucnit între Rusia şi Ucraina în 2009 a îndemnat Bulgaria să-şi conecteze infrastructura gaziferă de cea a României, Greciei, Turciei şi Serbiei.

În aprilie, ministrul economiei Dragomir Stoynev a anunţat că, la sfârşitul acestui an, va începe construirea unei legături cu Grecia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie