Geoană avertizează: Dacă Antonescu se comportă aşa acum, închipuiţi-vă cum s-ar comporta la Cotroceni

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Senatorul PSD Mircea Geoană a criticat, miercuri, ideea liderului PNL Crin Antonescu potrivit căreia trebuie desemnat un purtător de cuvânt din partea USL care să comunice cu presa şi cu opinia publică.

Antonescu declarat marţi seara că relaţia dintre el şi premierul Victor Ponta a „evoluat prost”, motiv pentru care i-a cerut premierul Victor Ponta „să desemnăm un purtător de cuvânt al USL care să comunice cu presa, cu opinia publică deciziile care se iau deoarece eu nu fac parte din categoria acelor oameni politici, de felul lui Traian Băsescu sau, mă tem, Victor Ponta, care, după ce s-au scuipat în faţa unei ţări întregi, să apară din nou de mână. Vom lucra atât cât se va putea lucra, dar deciziile vor fi comunicate de un purtător de cuvânt. Avem dialog, dar, în momentul în care am ajuns în situaţia de a ne face unul pe altul mincinos, şi numai unul este mincinos, nu sunt amândoi, este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor, măcar la nivelul imaginii. Lucrăm, ne întâlnim, decidem, dar conferinţe de presă şi concerte de presă împreună nu mai dăm”.

Aceste afirmaţii ale liderului PNL nu au fost privite cu ochi buni de senatorul PSD Mircea Geoană, care a condamnat decizia numirii unui purtător de cuvânt.

„Ideea pe care domnul Antonescu a enunţat-o ieri, ca de acum încolo, la nivel de USL, să se vorbească printr-un aşa-zis purtător de cuvânt mi se pare profund greşită. Ea, din punct de vedere simbolic şi din punct de vedere politic, reprezintă practic urgentarea unei fracturi mult mai severe în USL”, a precizat Geoană, potrivit Realitatea.

În opinia pesedistului, „orice declaraţie de acest gen, orice gest şi orice simbol mai mare sau mai mic accelerează o rezervă tot mai pronunţată pe care o avem cu privire la acest lucru. Dacă ieri a propus un purtător de cuvânt la USL, poate propune un nou candidat la Preşedinţie din partea USL, ceea ce poate fi o soluţie interesantă”.

„Şi nu pot să nu mă gândesc - şi nu putem să nu ne gândim şi cred că toţi colegii din PSD şi publicul românesc în sens larg - dacă acum se comportă Crin Antonescu cu noi şi cu Victor Ponta în acest fel, închipuiţi-vă cum s-ar comporta dacă ar ajunge la Cotroceni”, a avertizat Geoană.

Ironic, senatorul PSD a declarat că o decizie interesantă ar fi dacă Crin Antonescu ar propune şi un nou candidat al USL la Preşedinţie, în locul său.

"Dacă ieri a propus un purtător de cuvânt la USL, poate propune un nou candidat la Preşedinţie din partea USL, ceea ce poate că ar fi o soluţie interesantă", a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne