Antonescu „bagă divorţ”: Este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Crin Antonescu, a declarat marţi, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, că relaţia dintre el şi premierul Victor Ponta a „evoluat prost”, motiv pentru care va trebui desemnat un purtător de cuvânt al USL pentru a comunica cu presa şi cu opinia publică pentru că nu face parte din categoria acelor oameni politici care „după ce s-au scuipat în faţa unei ţări întregi, să apară din nou de mână”.

"Este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor", a declarat Antonescu.

"Am crezut că putem fi prieteni, atât cât pot fi doi oameni politici. Am avut o relaţie deschisă, din punctul meu de vedere cel puţin. O relaţie care a evoluat prost, dar eu cred că nu la asta ne raportăm. Ne raportăm la un program şi la un spirit pe care USL le-au avut, le-am angajat în faţa oamenilor, şi, dacă vor putea fi apărate, această uniune va rămâne în picioare şi va merge mai departe. Dacă nu, nu. Acesta e un lucru foarte simplu. Nu e relaţia personală dintre mine şi Victor Ponta", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a vorbit şi despre discuţia care a avut-o cu Ponta după întâlnirea de marţi de la Palatul Cotroceni.

Antonescu a mai precizat că a mai avut o scurtă conversaţie cu Ponta după întâlnirea de marţi de la Cotroceni, în care au discutat despre situaţia de la TVR şi angajarea unui purtător de cuvânt al USL.

"Am avut o discuţie foarte scurtă. I-am spus domnului Ponta că Televiziunea este în momentul acesta într-o situaţie critică. Este o instituţie decapitată şi că varianta domniei sale de a da ordonanţă mi se pare inacceptabilă. Nu mai putem da, a nu ştiu câta ordonanţă, prin care să modificăm o lege, doar pentru că parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheamă din nou parlamentarii mâine şi ne pronunţăm prin vot”, a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL a decis că este cazul să fie desemnat un purtător de cuvânt al USL care să vorbească cu presa pentru că relaţia dintre el şi Ponta impune această decizie.

„Al doilea lucru pe care l-am cerut domnului Ponta a fost ca să desemnăm un purtător de cuvânt al USL care să comunice cu presa, cu opinia publică deciziile care se iau deoarece eu nu fac parte din categoria acelor oameni politici, de felul lui Traian Băsescu sau, mă tem, Victor Ponta, care, după ce s-au scuipat în faţa unei ţări întregi, să apară din nou de mână. Vom lucra atât cât se va putea lucra, dar deciziile vor fi comunicate de un purtător de cuvânt. Avem dialog, dar, în momentul în care am ajuns în situaţia de a ne face unul pe altul mincinos, şi numai unul este mincinos, nu sunt amândoi, este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor, măcar la nivelul imaginii. Lucrăm, ne întâlnim, decidem, dar conferinţe de presă şi concerte de presă împreună nu mai dăm", a explicat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne