Antonescu nu mai vrea sa îl „acopere” pe Ponta

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.12.2013

Preşedintele Crin Antonescu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cazul în care astfel de atacuri din partea premierului Victor Ponta vor continua, se "teme" ca USL s-ar putea rupe, scrie Hotnews.

Conform unor stenograme apărute în presă, Antonescu a declarat în cadrul şedinţei a PNL, că premierul Victor Ponta a avut "o idee stupidă", şi anume ca liderii USL şi miniştrii să dezaprobe public Legea graţierii şi a amnistiei, dar să o voteze în Parlament. La auzul acestor declaraţii, premierul a reacţionat: „Dacă stenogramele sunt adevărate, Antonescu şi-a minţit colegii. Nu ar fi prima dată când Antonescu le spune ceva colegilor şi nouă altceva. Antonescu a propus ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea amnistiei, dar am refuzat. Am fost cel puţin 12 persoane când s-a decis ca proiectul să fie votat de Parlament”.

Declaraţia premierului nu a fost primită cu prea mare căldură de liderul liberal, care îl acuză pe acesta pentru atitudinea lui şi îi transmite că „spre deosebire de alţii nu am fost dovedit vreodată mincinos”.

Întrebat ulterior, după o şedinţă a senatului, despre o posibilă rupere a USL, Antonescu a replicat: "Dacă genul acesta de lucruri continuă, mă tem că da".

Liderul PNL a precizat că "a trecut" peste povestea cu Roşia Montană, când Ponta afirma că votează pentru proiectul ca deputat, dar votează împotrivă ca premier, la fel cum a făcut şi cu "telefonul nenorocit care nu s-a dat, am vrut să-l acopăr" (legat de comisia CEC-Băsescu - n.r.), însă situaţia de acum a luat o "turnură biblică, cu 12 persoane, chiar sunt alarmat".

"Să scoată stenogramele, care erau ăia 12" parlamentari invocaţi de Ponta care ar fi asistat la discuţia dintre el şi premier, a subliniat Antonescu.

Liberalul le-a precizat jurnaliştilor că aceste dispute l-au "îmbătrânit peste măsură, chiar la aşa ceva nu mă aşteptam".

"Pe mine nu mă mai interesează împăcări, prietenii, când se ajunge la aşa ceva. Pe mine mă interesează să salvăm decenţa, vreau doar să fim decenţi", a continuat Antonescu.

Liderul PNL este de părere că "s-a întâmplat un fapt regretabil, nu pentru prima oară, de la o şedinţă închisă a PNL, care nu este sesiune de declaraţii publice, au ieşit acele înregistrări". Acesta a remarcat că acest lucru se întâmplă mereu când şedinţele conducerii PNL au loc în sala de la Camera Deputaţilor.

„Sigur că premierul s-a trezit într-o poziţie foarte proastă, dar cred că s-a înfundat pornind pe calea asta, cu „12 parlamentari care ar fi participat la aceste discuţii”, a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a ţinut să precizeze că relaţia dintre el şi Ponta nu mai este că la început, când vorbea despre prietenie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor