Ghiţă, dezlănţuit: Kovesi şi-a obţinut al doilea mandat şantajând familia Iohannis

După ce a acuzat-o de plagiat pe Kovesi mai nou, Ghiţă opinează că aceasta şi-a obţinut ultimul mandat în fruntea DNA printr-un şantaj la adresa familiei Iohannis.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Intrat în război deschis cu procurorul şef DNA, pe care a acuzat-o de plagiat, deputatul PRU, Sebastian Ghiţă a lansat duminică, la B1 TV noi acuzaţii la adresa Laurei Codruţa Kovesi, afirmând că, în opinia sa, aceasta şi-a obţinut al doilea mandat în fruntea instituţiei anticorupţie şantajându-l pe preşedintele Iohannis.

Astfel, Ghiţă a afirmat că el crede că Kovesi l-a şantajat pe şeful statului în legătură cu dosarul legat de dreptul de proprietate a unui imobil din centrul Sibiului, proces pierdut de Iohannis.

"Dna Kovesi şi fostul ei şef Băsescu să nu mai umble de dimineaţa până seara prin ţară să ne facă pe toţi penali, hoţi, plagiatori şi cum le mai vine la gură. Trebuie să se gândească că începem să le răspundem, şi le răspundem prezentând fapte de-ale lor!", şi-a explicat Ghiţă dezvăluirile.

"Mai important mi se pare faptul că această doamnă (Kovesi n.r.) se aşează în afara legii şi în afara cadrului instituţional al României. A şantajat familia Iohannis cu actele de la Braşov. Şi-a obţinut a doua numire prin atacul la familia Iohannis. S-ar putea să ajungem să discutăm şi despre numirile din timpul lui Ponta. S-ar putea să aibă şi Ponta ceva dovezi legate de plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruţei Kovesi. Dacă are şi Ponta dovezi legate de cum îşi modifică Kovesi paragrafe în teza de doctorat?

Avem un preşedinte care astăzi se teme că soţiei sale i se poate face un dosar. Ponta să ne spună cum a numit-o pe doamna Kovesi şi pe alte persoane din DNA şi atunci veţi înţelege de ce am spus aceste lucruri despre domnul Iohannis. Nu din prietenie s-a făcut numirea", a declarat Sebastian Ghiţă.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv în noiembrie 2015 procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Braşov a menţinut, joi, o decizie prin care contractul de vânzare-cumpărare era anulat.

B1 TV reaminteşte că la momentul respectiv deşi decizia Curţii de Apel Braşov era irevocabilă, preşedintele Klaus Iohannis declara atunci că soluţia instanţei îl "nemulţumeşte" şi că, împreună cu avocaţii săi, caută modalităţi de a contesta hotărârea.

Referitor la casa din Sibiu, potrivit presei de investigaţii, aceasta ar fi fost obţinută cu ajutorul unor falşi moştenitori şi al unor documente aranjate, la notar, cu semnăturile soţiei şi ale soacrei lui Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne