Google ar planifica lansarea a două telefoane Nexus pentru anul 2015. Unul făcut de Huawei

O tabletă Nexus
O tabletă Nexus (Mathew Sumner / Getty Images)

Google Inc. şi-ar putea planifica lansarea a două smartphone-uri Nexus în cursul acestui an. Un utilizator al Weibo afirmă că firma LG va produce un nou Nexus 6 pentru 2015 în timp ce Huawei ar putea începe fabricarea unei versiuni actualizate a accesibilului Nexus 5.

Nexus 6 a lui Motorola a fost lansat în toamna anului trecut şi a primit comentarii în general bune, care lăudau primul Nexus de dimensiuni phablet a lui Google, dar care nu aminteau nimic de preţul de lansare semnificativ mai mare al smartphonului faţă de Nexus 5 şi Nexus 4 realizate de LG în anii anteriori. Se zvoneşte că LG şi-ar putea intensifica producţia unui telefon Nexus high-end pentru anul 2015, care să urmeze fabricarea Nexus-ului 6 a lui Motorola cu un producător chinez anonim care va lucra cu Google pentru a produce o variaţie low-cost a smartphonului.

Programul Nexus al lui Android oferă o versiune de stoc a sistemului de operare mobil, liber de orice bloatware al producătorului. Ar fi prima dată când un producător chinez ar fi selectat pentru a produce un dispozitiv Nexus şi ar evidenţia competiţia strânsă dintre producătorii Android-ului - branduri renumite, precum Motorola şi Samsung - ce se zbat să devanseze nou-veniţi Huawei, Xiaomi şi OnePlus.

Zvonul, ca orice zvon, ar trebui să fie luat cu circumspectie. Utilizatorul serviciului Weibo pretinde să aibă cunoştinţe în materie, şi spune că societatea chineză încearcă să determine dacă acesta va include propriul procesor în Nexus 5 (2015) sau va folosi un produs al firmei Qualcomm.

Huawei este singurul producător chinez major de smartphone-uri, având propria sa linie de procesoare Hisilicon Kirin, ceea ce înseamnă că utilizatorul Weibo face referire probabil la producătorul Shenzhen.

Firma Huawei a fost tinţa mai multor scandaluri începând cu 2003, când a fost acuzată de Cisco de furtul unor routere cu tot cu problemele soft şi greşelile de tipar din anualele de utilizare. În ultimii ani, compania chineză, a cărei CEO, Ren Sanfeng, are legături strânse cu Armata de Eliberare a Partidului Comunist Chinez, a fost acuzată de spionaj în mai multe ţări occidentale Producătorii chinezi de routere şi sisteme de telecomunicaţii deţin o cotă de circa 30% din piaţa mondială.

Zvonul nu va fi confirmat sau negat până când Google nu va face un anunţ oficial în cursul acestui an, deoarece producătorul Android-ului refuză în mod obişnuit să comenteze speculaţiile cu privire la următoarele sale produse.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.