Grav accident aviatic în Nicaragua

Cornelia Radacina
21.06.2013

Colonelul Manuel Lopez (şeful Statului Major al forţelor aeriene din Nicaragua) şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter , în vestul ţării, relatează publicaţia electronică Milenio.com, citând AFP in ediţia sa electronică de azi.

Accidentul este considerat ca fiind unul dintre cele mai grave pentru forţele aeriene din Nicaragua din ultimul timp,împreună cu colonelul aflându-se alte nouă persoane în elicopterul Mi-17, de fabricaţie rusă.Tragedia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în timpul unei misiuni de rutină, în nord-vestul ţării .

Postul de radio oficial Radio Ya a relatat că nume importante ale armatei din Nicaragua se numără printre cei morţi :şeful contraspionajului din cadrul forţelor aeriene, colonelul Chester Vargas, şeful apărării antiaeriene, locotenent-colonelul Aldo Herrera, precum şi şeful de brigadă de mentenanţă aeriană, colonelul Mario Jiron.
Au mai pierit şi alţi şase militari de rang inferior, conform listei victimelor făcută publică de staţia de radio menţionată.

Lista ce cuprinde numele victimelor nu a fost confirmată încă de armată,aceasta anunţând care a anunţat o conferinţă de presă în care va face mai multe precizări. pentru orele următoare.

Victimele sunt în majoritate foşti combatanţi ai gherilei sandiniste, care au stat la originea forţelor armate din Nicaragua după victoria revoluţiei în 1978.

Secretarul politic al partidului de guvernământ din regiune, Everth Delgadillo a declarat că. accidentul a fost semnalat de către locuitorii din regiunea Cuatro Palas, 50 km nord-vest de Managua , aceştia anunţând autorităţile cu privire la "căderea unui elicopter" militar în zonă.

Din primele informaţii ,cauza accidentului nu se cunoaşte deocamdată, dar , se pare că aparatul de zbor a luat foc, înainte de a exploda în aer şi apoi a căzut la o altitudine de aproximativ 1500 de metri.

Purtătorului de cuvânt al armatei, colonelul Orlando Palacios,a declarat că pilotul elicopterului a făcut un apel către forţele navale pentru a avertiza în legătură cu "o situaţie de urgenţă la bord", atunci când se află în apropiere de bază militară Papalonal, nu departe de vulcanul Momotombo .

A fost deschisă o anchetă în cazul acestui grav accident, iar echipe speciale, încearcă să recupereze rămăşiţele umane împrăştiate pe o suprafaţă mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor