Milei, după ce un ministru spaniol a spus că preşedintele argentinian ar consuma droguri: Sanchez aduce "moarte şi sărăcie"

Preşedintele Argentinei, Javier Milei (Getty Images)
Redacţia
05.05.2024

Madrid şi Buenos Aires au făcut schimb de replici sâmbătă, după ce ministrul spaniol al Transporturilor, Oscar Puente, a sugerat că preşedintele Argentinei, Javier Milei, ar fi consumator de droguri, relatează Reuters.

Puente, în timpul unei dezbateri de vineri la Salamanca, a sugerat că Milei ar fi ingerat "substanţe" în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Biroul lui Milei a publicat sâmbătă o declaraţie prin care a condamnat comentariile, atacându-l totodată pe premierul spaniol Pedro Sanchez.

Acesta l-a acuzat pe Sanchez că "pune în pericol femeile spaniole permiţând imigraţia ilegală" şi că a subminat integritatea Spaniei făcând înţelegeri cu separatiştii, iar politicile sale de stânga au adus "moarte şi sărăcie".

Acest lucru a provocat un reproş din partea Ministerului spaniol de Externe, care a declarat că termenii folosiţi în declaraţia argentiniană "nu corespund relaţiilor dintre cele două ţări şi popoare frăţeşti".

În urma alegerii lui Milei, un populist de dreapta care a preluat conducerea în decembrie, relaţiile dintre Argentina şi Spania, guvernată de o coaliţie de stânga, condusă de Partidul Socialist al lui Sanchez, s-au răcit semnificativ.

Milei a sprijinit public partidul spaniol de extremă dreapta anti-imigraţie Vox.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor