Grindeanu, despre trecerea sa pe la Academia SRI: Nu am nicio vulnerabilitate!

Nominalizat pentru funcţia de premier după ce Liviu Dragnea a ironizat SRI şi a promis că nu le va mai permite serviciilor amestecul în formarea guvernului, Sorin Grindeanu susţine că, deşi în CV-ul său apare un program de formare la Academia SRI, nu are nicio vulnerabilitate.
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Trecut prin băncile Academiei Naţionale de Informaţii din cadrul SRI pentru un program de formare, Sorin Grindeanu a declarat miercuri seara, la scurtă vreme după ce Dragnea l-a anunţat drept alesul PSD pentru postul de premier, că nu este ofiţer acoperit şi nu are vulnerabilităţi.

''Nu sunt absolvent, nu am terminat Academia de Informaţii, nu am făcut master acolo, era pur şi simplu un curs de o lună şi jumătate în care am fost cu alţi deputaţi — şi de la PNL, şi de la PD. Un curs de o lună şi jumătate pe siguranţă şi securitate naţională. A fost o părere a conducerii noastre — şi de la Cameră, şi de la Comisie — neavând nicio legătură cu acest domeniu, absolut niciuna, că ar fi bine să fac un curs de o lună şi jumătate, pe care l-am făcut'', a precizat Grindeanu, la Antena 3, în contextul în care presa a scris că alesul lui Dragnea pentru postul de premier are în CV un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii din cadrul SRI.

Grindeanu a mai susţinut că nu este ofiţer acoperit, că nu a avut vreun contact privilegiat cu serviciile secrete şi nu are vulnerabilităţi.

''Nu am niciun fel de vulnerabilitate. Dacă aş fi avut aşa ceva aş fi spus în faţa colegilor mei în şedinţă şi aş fi refuzat această mare responsabilitate. Pentru că eu o privesc ca şi responsabilitate imensă, care apasă pe umerii noştri — ai PSD şi ai aliaţilor noştri, cei de la ALDE—, de a guverna aşa cum ne-am angajat să guvernăm pe programul de guvernare pe care oamenii l-au votat şi pe care trebuie să îl urmărim cu sfinţenie. Cu această responsabilitate nu ne putem juca şi de aceea vă spun, am spus-o răspicat şi acolo, nu există aşa ceva'', a subliniat Sorin Grindeanu.

Reamintim că miercuri seara Liviu Dragnea a anunţat nominalizarea lui Sorin Grindeanu, din partea alianţei PSD-ALDE, pentru postul de premier, unde iniţial o propusese pe Sevil Shhaideh.