Gruia Stoica: Chiar dacă plătesc astăzi, nu devin proprietarul CFR Marfă

Gruia Stoica, şeful Grupului Feroviar Român (GFR) (Epoch Times România)
Epoch Times România
14.10.2013

Omul de afaceri Gruia Stoica va merge luni, la ministerul Transporturilor, pentru o ultimă rundă de discuţii care ar putea salva privatizarea CFR Marfă către Grup Freroviar Român.

Stoica a spus, într-o intervenţie la Realitatea TV ca, şi în eventualitatea în care achită luni restul de 170 de milioane de euro, conform contractului de privatizare, transferul celor 51% din acţiunile CFR Marfă către GFR nu se poate face în absenţa avizului de la Consiliul Concurenţei.

“Chiar dacă plătesc astăzi, nu pot deveni proprietar”, a subliniat omul de afaceri.

El a ţinut să dezmintă interpretarea că, prin preluarea CFR Marfă de către GFR, s-ar crea un monopol.

“Nu există concurenţă doar între operatorii din domeniul feroviar. Cei din domeniul auto transportă 220 de milioane de tone de marfă (pe an, n.r.), pe calea ferată se transportă doar 50 de milioane de tone”, a explicat Gruia Stoica.

El a fost întrebat dacă ar considera necesară o discuţie cu premierul Victor Ponta în cazul privatizării CFR însă a respins o astfel de intervenţie.

“Am cerut vineri o întâlnire cu ministrul Ramona Mănescu şi Comisia de privatizare, iar ministrul să joace rolul de arbitru” a precizat Gruia Stoica adăugând că, “până luni la ora 15-16 se pot întâmpla multe”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor