Guvernul Filip a depus jurământul în secret la miez de noapte

Guvernul Filip, votat miercuri în mare grabă în cadrul şedinţei speciale a Parlamentului, şi-a depus jurământul în faţa preşedintelui Timofti pe ascuns, în aceeaşi seara.
Pavel Filip şi Nicolae Timofti, după ceremonia de depunere a jurământului
Pavel Filip şi Nicolae Timofti, după ceremonia de depunere a jurământului (jurnal.md)

După ce au reuşit să părăsească clădirea Parlamentului care era asaltată de miile de protestatari prezenţi la faţa locului, Pavel Filip împreună cu ceilalţi membri ai cabinetului de miniştri s-au deplasat la Preşedinţie, unde au depus jurământul în cadrul unei ceremonii secrete. Informaţia a fost confirmată de către şeful Administraţiei Prezidenţiale, Ion Păduraru, pentru Jurnal TV.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu declarase după votarea Guvernului Filip în Parlament că ziua şi ora depunerii jurământului va fi anunţată joi.

La scurt timp după ce s-a aflat că a avut loc ceremonia de depunere a jurământului, pe site-ul Preşedinţiei a apărut şi un comunicat de presă, potrivit căruia „membrii noului Guvern au depus jurământul astăzi, 20 ianuarie a.c., în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti”.

„Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem”, a declarat Nicolae Timofti, în cadrul ceremoniei, deşi se adresa miniştrilor.

„Îmi exprim speranţa ca acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova. Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale. De modul în care se va acţionă în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional a acestui cabinet de miniştri. Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale”, a adăugat preşedintele.

Amintim că miercuri, în regim de urgenţă a fost convocată şedinţa specială a Parlamentului, în cadrul căreia timp de 30 de minute a fost votat Guvernul Filip, fără să fie prezentate lista noilor miniştri şi programul de guvernare. La scurt timp după votare, toţi deputaţii au fost scoşi din clădirea parlamentului printr-o galerie secretă de la subsol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe