Guvernul se teme de cetăţeni? Poarta de acces din faţa Executivului, sudată

Clădirea Guvernului se transformă în fortăreaţă. După ce ieri curtea Guvernului s-a umplut cu jandarmi echipaţi de luptă iar gratiile clădirii au fost coborâte, astăzi s-a mai făcut un pas "înainte", poarta de acces fiind sudată.
Protest spontan la Guvern după adoptarea, pe şest, a ordonanţelor elefant
Protest spontan la Guvern după adoptarea, pe şest, a ordonanţelor elefant (Epoch Times)

Guvernanţii iau măsuri suplimentare de securitate după protestele ce au zguduit astă-noapte Capitala. În această dimineaţă a fost sudată inclusiv poarta de acces din faţa Guvernului, relatează Digi24.

Măsura a fost luată după ce mii de oameni au protestat marţi seara în Piaţa Victoriei, revoltaţi de faptul că Guvernul a adoptat pe şest, în şedinţa de marţi seara, ordonanţa graţierii şi cea a modificării Codului Penal, deşi acestea nu erau trecute pe ordinea de zi. La scurt timp după ce s-a aflat că Executivul a ignorat voinţa instituţiilor de resort şi a numeroşilor cetăţeni care au ieşit în stradă pentru a cere renunţarea la cele două ordonanţe, oamenii s-au revărsat în stradă unde au stat până înspre 2 noaptea, deşi a doua zi era zi lucrătoare.

În timpul protestelor de ieri câţiva protestatari au tras de poartă dar au fost înlăturaţi rapid de jandarmi. Merită menţionat că în Piaţa Victoriei s-a auzit frecvent scandarea "Fără Violenţă!" în timp ce unele grupuri aruncau cu zăpadă spre jandarmi sau trăgeau de poarta dinspre curtea Guvernului.

Deşi în marea lor majoritate protestatarii au fost paşnici, astă- noapte la Guvern au fost coborâte gratiile, lucru care nu s-a mai întâmplat de la Mineriadă, iar curtea clădirii a fost umplută cu forţe de ordine dotate cu scuturi, căşti şi gaze lacrimogene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne