"Ordonanţele-elefant". Lăzăroiu: Situaţia e de-a dreptul explozivă. Dacă intră în vigoare, vom avea un veritabil deadlock

Dacă controversatele ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale promovate de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, vor intra în vigoare chiar şi un singur minut, vom avea un veritabil "deadlock", a avertizat fostul ministru Sebastian Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Situaţia provocată de "ordonanţele-elefant" care vizează graţierea şi ciopârţirea Codurilor penale în favoarea infractorilor este de-a dreptul explozivă, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

"De ce cred că situaţia e de-a dreptul explozivă cu ordonanţele buclucaşe. Cum au mai explicat şi alţii, ordonanţele de urgenţă, odată intrate în vigoare, produc efecte. Un singur minut în Monitorul Oficial nu mai poate fi întors nici măcar de Curtea Constituţională. Ce se va întâmpla atunci? Nu-i greu de anticipat. Au ieşit 30.000 de oameni (n-am numărat câinii plătiţi) doar în Bucureşti, într-un protest mai degrabă de avertisment (Ordonanţele sunt încă doar tentative). Probabil, după intrarea în vigoare, vor ieşi de două sau de trei ori mai mulţi în stradă. Şi vor fi mai furioşi", a declarat Lăzăroiu.

Potrivit fostului consilier prezidenţial, peisajul va arăta în felul următor: oameni furioşi în stradă şi un guvern care, şi dac-ar mai vrea, nu le poate da satisfacţie. Şi nici o altă instituţie.

"Cum s-ar zice - a zburat puiul cu aţa (sau elefantul, m-ar contrazice Iohannis). Vom avea un veritabil deadlock, cum îl numesc anglo-saxonii. Repet, oameni indignaţi în stradă, guvern culpabil şi canale instituţionale de rezolvare a crizei astupate. Restul vă puteţi imagina şi singuri...", a adăugat Lăzăroiu.