Lăzăroiu: Ce sperie cel mai mult Puterea? În cazul unor proteste, numerele mari sunt mai puţin importante decât par

O super-majoritate parlamentară, venită după o victorie răsunătoare, trebuie să ţină cont de minorităţile influente sau zgomotoase, a atras atenţia fostul ministru Sebastian Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Numerele mari, în cazul unor forme de protest menite să oprească abuzurile, sunt mai puţin importante decât par, ca să fie luate în seamă de Puterea politică, a explicat, pe pagina sa de Facebook, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, în contextul scandalului declanşat de intenţia Guvernului Grindeanu de a opera, prin ordonanţe de urgenţă, o serie de modificări controversate în domeniul justiţiei, care de altfel a şi scos câteva mii de oameni în stradă.

"Poate unii (sau mulţi, nu ştiu) se întreabă ce sperie mai mult Puterea politică din România (oricare ar fi ea), ca să se înfrâneze de la abuzuri. Mii de oameni în stradă, greva unei ramuri din economie, grevă fiscală? Mai ales când vorbim de o Putere politică venită pe un val popular", a precizat Lăzăroiu.

Potrivit fostului ministru al Muncii, în ecuaţia asta cu siguranţă numerele sunt relative.

"Lucrătorii de la Metrou, puţini câţi sunt, pot da peste cap Capitala. Zece mii de oameni mărşăluind în Bucureşti pot, la rândul lor, bloca traficul în Capitală pentru mai multe zile, ceea ce nu-i deloc de ignorat. O grevă a profesorilor, mai târziu sau mai devreme, stârneşte nemulţumirea părinţilor, care se-ntoarce împotriva guvernanţilor. La fel şi cu medicii. Etc", a explicat Lăzăroiu.

Ce vrea să zică fostul consilier prezidenţial este că numerele mari, în cazul unor forme de protest, sunt mai puţin importante decât par, ca să fie luate în seamă de Puterea politică.

"Contează locul, persistenţa şi sectorul de activitate. Asta-i o veste bună, pentru că o super-majoritate parlamentară, venită după o victorie răsunătoare, trebuie să ţină cont şi de minorităţile influente sau zgomotoase. Dar e şi o veste proastă. Pentru acelaşi motiv, reformele sunt atât de întârziate în multe domenii", a subliniat Lăzăroiu.