Hidroelectrica a câştigat litigiul cu Nuclearelectrica privind penalităţile de 41 mil. lei

Epoch Times România
19.12.2012

Tribunalul Bucureşti a respins în data de 17 decembrie contestaţia formulată de Nuclearelectrica împotriva deciziei administratorului judiciar Euro Insol de respingere a sumei de 41 milioane lei solicitată de Nuclearelectrica cu titlu de penalităţi de întârziere, a anunţat miercuri Hidroelectrica.

"Prin declaraţia iniţială de creanţă, Nuclearelectrica a solicitat înscrierea la masa credală cu suma de 28,77 milioane lei, reprezentând datorii scadente care au fost acceptate de către Euro Insol şi cu penalităţi de întârziere în cuantum de 41,16 milioane lei, care au fost respinse ca nedatorate de către administratorul judiciar", se arată în comunicat.

Tribunalul a soluţionat, la aceeaşi dată, alte două contestaţii ale creditorilor Hidroelectrica împotrivă tabelului preliminar pe care le-a respins. Astfel, Tribunalul a respins contestaţia formulată de creditorul Sind Tour Operator SRL, care avea ca obiect înscrierea în Tabelul preliminar cu suma de 17.374 lei. De asemenea, a fost respinsă contestaţia formulată în comun de mai multe persoane fizice care solicitau despăgubiri pentru exproprierile din judeţul Hunedoara a fost respinsă.

"Euro Insol a acceptat în tabelul preliminar creanţe de 3,5 miliarde lei, a respins creanţe de 1,1 miliarde lei şi a admis sub condiţia prezentării unor documente contabile justificative creanţe de 800 milioane lei. Acest fapt a generat 74 de contestaţii din partea creditorilor nemulţumiţi de decizia administratorului judiciar", se mai spune în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a judecat până în prezent 15 contestaţii, din care 13 au fost respinse şi două au fost admise la solicitarea administratorului judiciar, întrucât ulterior întocmirii tabelului preliminar şi până la momentul judecării contestaţiilor cei doi creditori au prezentat documente din care rezultă existenţa şi întinderea creanţei. Valoarea contestaţiilor respinse totalizează 45 milioane lei, iar a celor admise 111.846 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor