Igor Dodon: Traian Băsescu nu merită cetăţenia moldovenească întrucât doreşte lichidarea statului R. Moldova

Igor Dodon susţine că va găsi limbă comună cu Băsescu „dacă o să trebuiască”, chiar dacă i-a retras cetăţenia R. Moldova.
Traian Băsescu la întâlniri cu cetăţenii din R. Moldova (facebook.com)
Tatiana Chiriac
06.12.2020

Cred că este o greşeală dacă fostul preşedinte al României Traian Băsescu va redobândi cetăţenia moldovenească, a declarat preşedintele în exerciţiu Igor Dodon în cadrul intervenţii live pe pagina sa de Facebook – „Preşedintele răspunde”.

Acesta a menţionat că nu are nimic cu domnul Băsescu, dar personal nu a acordat cetăţenie celor care vor să facă politică în R. Moldova.

„Eu am acordat cetăţenie sportivilor, celor care au redobândit cetăţenia, unor investitori etc. dar să acorzi cetăţenie preşedintelui sau ex-preşedintelui altui stat care spune deschis că vrea lichidarea acestui stat este o greşeală”, a notat preşedintele în exerciţiu.

Da, este dreptul preşedintelui conform Constituţiei să acorde cetăţenia moldovenească, a menţionat Dodon, avertizând totuşi că s-ar putea întâmpla ca în următorul parlament sau peste un parlament nu va intra Maia Sandu ci Băsescu pentru că ex-preşedintele României „probabil are mai multe merite decât cei care se consideră unionişti de drepta Maia Sandu, Andrei Năstase şi toţi luaţi împreună”.

„Asumaţi-vă voi dacă doriţi poftim. Noi cu Băsescu o să găsim limbă comună dacă o să trebuiască. Eu cetăţenia i-am retras-o şi consider că am făcut corect.

Voi vreţi să i-o acordaţi, acordaţi-o, asumaţi-vă dar ştiţi este o vorbă bună la moldoveni (se pare că şi la români este), nu săpa groapa altuia că vei nimeri în ea. Păi iată acuma vă săpaţi groapa, dar decizia vă aparţine”, a subliniat Igor Dodon, precizând că cei care o să voteze pentru Băsescu niciodată nu vor vota pentru Dodon şi invers.

Preşedinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat recent că fostul şef de stat al României Traian Băsescu ar trebui să depună din nou actele pentru a-şi recăpăta cetăţenia moldovenească întrucât există o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care aceasta i-a fost retrasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor