"Ilustrul" păr al lui George Washington va fi vândut la licitaţie

O şuviţă de păr a părintelui fondator George Washington urmează să fie vândută la o licitaţie luna viitoare, iar experţii cred că ar putea aduce bani frumoşi.
Şuviţă de păr a părintelui fondator George Washington
Şuviţă de păr a părintelui fondator George Washington (Credit: Lelands Auction House)

Fire de păr ale primului preşedinte american au fost ataşate timp de aproape 150 de ani la un bilet semnat de fostul secretar de stat James A. Hamilton, al treilea fiu al lui Alexander Hamilton, potrivit casei de licitaţii Lelands care vinde obiectul. În declaraţia dată pentru Fox News, Josh Evans, fondatorul Leland, a afirmat că şuviţa de păr s-ar putea vinde pentru cel puţin 10.000 $.

Biletul datat 20 martie 1870 este de la Hamilton pentru Eleanor Collins din Nevis, Dobbs Ferry, la care a fost ataşată o „şuviţă de păr a ilustrului Washington ... în semn de respect şi consideraţie pentru tine”. Firele măsoară 13,48 cm şi sunt legate cu aţă, ataşate de un bilet cu sigiliu din ceară.

Suma iniţială a licitaţiei este de 2.500 $, iar aceasta este programată să se încheie pe 1 februarie.

O altă şuviţă de păr a lui Washington a fost descoperită anul trecut, ascunsă într-un almanah ponosit pe raftul librăriei unei facultăţi din New York.

Obiectele lui George Washington

Obiectele lui Washington, care a decedat în 1799 pe proprietatea sa din Mount Vernon, continuă să fie o sursă de fascinaţie pentru colecţionari.

În noiembrie 2017, o pictură panoramică veche de 235 de ani ănfăţişa cortul lui George Washington din timpul războiului. Pictura neidentificată anterior a fost găsită de curatori la muzeul Revoluţiei Americane, care l-au cumpărat de la casa de licitaţii Heritage.

Pictura arată sute de corturi militare de-a lungul terenului Văii Hudson, cu cortul lui Washington cocoţat pe vârful unui deal.

În decembrie 2017, o medalie încrustată cu bijuterii pe care a purtat-o Washington a fost expusă la Muzeul Revoluţiei Americane din Philadelphia. Comandată de ofiţeri ai marinei franceze, medalia de aur şi argint este împodobită cu aproape 200 de diamante, rubine şi smaralde.

Diamond Eagle a fost prezentat lui Washington în mai 1784 la taverna oraşului Philadelphia aproape de actualul Muzeu al Revoluţiei Americane.

În mai 2018, steagul cartierului general folosit de Washington în timpul războiului a fost expus în Philadelphia, fiind observat pentru prima dată în oraş de pe vremea războiului.

Împodobit cu 13 stele pentru a reprezenta primele 13 colonii, artefactul este considerat primul steag american cu 13 stele care a supravieţuit.