„Îmi aduc aminte culoarea adidasului domnului Bela!” Fostă mare gimnastă confirmă relatările Mariei Olaru

Dezvăluirile Mariei Olaru despre insultele şi abuzurile de care a avut parte la lotul de gimnastică sunt confirmate şi de fosta mare sportivă Ecaterina Szabo.
(Ian MacNicol / Getty Images)

Fosta gimnastă Ecaterina Szabo, vedeta ediţiei din 1984 a Jocurilor Olimpice, a confirmat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, veridicitatea povestirilor Mariei Olaru din volumul biografic „Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, relatează Adevărul.info.

Cu ocazia intervenţiei telefonice, Szabo a povestit că a avut şi ea parte de rele tratamente cât a fost gimnastă.

"Îmi aduc foarte bine aminte de culoarea adidasului domnului Bela Károlyi. Mai luam şi câte un adidas în fund, să nu zic altele. Când era gimnastă, Maria îmi trimitea mai multe scrisori despre comportamentul pe care-l aveau doamna Bitang şi domnul Bellu cu ea. Cum o jigneau, cum o băteau... Am totul. Scrisorile pe care le-am primit de la Maria le-am scanat şi le-am trimis persoanei care trebuie să le vadă. Celorlalte gimnaste le e frică să spună ce s-a întâmplat şi nu vor să-şi pună lumea în cap. Nadia Haţegan a zis că nu vrea să intervină, dar şi ea a trecut prin aceste chinuri. Îi e frică să spună ceva acum. Cel mai greu în ziua de azi e să rămâi om curat”, a spus fosta mare campioană.

Şi fosta campioană Oana Petrovschi s-a declarat solidară cu Maria Olaru, declarând că şi ea a fost abuzată fizic, la lot.

"O susţin pe Maria. Şi eu am trecut pe acolo şi am avut parte de astfel de tratamente. Îmi pare rău că a trebuit să se ajungă aici şi că încă sunt persoane care nu cred. Celelalte gimnaste nu pot vorbi de frică. Sunt foarte puţine care au curajul ăsta. Maria e considerată oaia neagră a gimnasticii. Am fost abuzată fizic, la lot”, a declarat şi Oana Petrovschi.

Reamintim că Maria Olaru, campioană mondială la gimnastică, a scos o carte autobiografică în care povesteşte, printre altele, că a fost bătută şi insultată de antrenori. Relatările ei au stârnit valuri de controverse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport