"Împăratul este gol". Fostul soţ al Olguţei Vasilescu, pus într-o situaţie jenantă de un deputat USR

Proaspăt numit vicepreşedinte ASF, Ovidiu Wlassopol, fostul soţ al Liei Olguţa Vasilescu, a ieşit cam "şifonat" din audierile desfăşurate în Parlament. Unul dintre deputaţii USR i-a servit o întrebare din al cărei răspuns se poate lesne observa că, de fapt, "împăratul este gol".
Claudiu Năsui (USR)
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)

Fostul soţ al ministrului Lia Olguţa Vasilescu, Ovidiu Wlassopol, a fost numit recent vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, post care îi aduce un salariu generos de 13.800 de euro pe lună. La audierile din Camera Deputaţilor, oficialul a dat peste un deputat USR, Claudiu Năsui, care l-a pus în dificultate.

"În comisia pentru buget, finanţe şi bănci au fost audieri pentru conducerea ASF. Pe postul de vicepreşedinte a fost numit domnul Ovidiu Wlassopol, fostul soţ al doamnei Lia Olguţa Vasilescu. Din păcate această numire este simptomatică pentru ce vedem la scară largă în tot statul român. De la prim-ministrul propus şi până jos, toate poziţiile cheie sunt date pe criteriul oportunismului şi nu al profesionalismului", a declarat Claudiu Năsui.

În cadrul audierilor, deputatul USR a avut o singură întrebare pentru Ovidiu Wlassopol, care, conform CV-ului, lucrează la ASF de mulţi ani, "o întrebare tehnică pentru cineva care nu a avut tangenţă cu domeniul asigurărilor, dar la care ar trebui să răspundă uşor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani".

"Vă las să urmăriţi (în materialul video) răspunsul pe care l-am primit şi să judecaţi singuri pe ce criterii a fost numit în poziţia de vicepreşedinte ASF, poziţie din care va încasa un salariu net de 13.800 de euro pe lună. Concluzia, o ştiaţi deja, împăratul este gol. Mai trist este că probabil a fost întotdeauna gol. Înţelegem că PSD are majoritate şi că va lua toate poziţiile cheie, dar măcar să pună nişte oameni care mai înţeleg ceva din domeniu pe care vor fi însărcinaţi să-l conducă. Altfel să nu ne mirăm că avem problemele pe care le vedem în domenii importante cum sunt asigurările", a subliniat Claudiu Năsui.

Deputatul USR a atras atenţia că, în mod ironic, salariile exorbitante de la ASF au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre poziţiile respective, însă ce s-a întâmplat este taman opusul.

"Şi ca să înţelegeţi gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai puţin USR şi un vot de la PNL. PS: un alt lucru pe care îl consider grav care s-a întâmplat legat de această şedinţă a comisiei este că filmarea şedinţei nu se găseşte nicăieri pe site-ul Camerei Deputaţilor. În mod normal toate şedinţele sunt filmate şi prezente pe site. Dar filmarea acestei şedinţe nu mai este de găsit nicăieri. Am întrebat personalul tehnic care mi-a spus că nu s-a filmat deloc. Să zicem că a fost doar o coincidenţă. Clipul aceasta îl aveţi de la o televiziune care a filmat audierile şi a fost suficient de amabilă încât să îmi dea înregistrarea", a mai precizat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne