În ciuda acuzaţiilor de plagiat, Licu a fost propus de Prună pentru un nou mandat de adjunct al Procurorului General

Deşi este acuzat ca şi-a plagiat doctoratul sub coordonarea generalului Gabriel Oprea, doctorat la care de altfel a şi încercat să renunţe, Bogdan Licu a fost propus pentru un nou mandat de adjunct al Procurorului General.
Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

În plin scandal al doctoratelor plagiate, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a luat decizia să-l propună pe Bogdan Licu, vizat şi el de o acuzaţie similară, pentru un nou mandat de trei ani în funcţia de adjunct al Procurorului General al României, informează surse judiciare citate de România Curată.

„Plagiatorul Bogdan Licu este propus pentru un nou mandat de trei ani ca procuror general adjunct. Prin simplul fapt că Licu a cerut să-i fie retras titlul de doctor încă din luna martie, recunoaşte plagiatul. În plus, Bogdan Licu este anchetat într-un dosar la Parchetul General tocmai din cauza acelui plagiat.

Incredibil mi se pare că această propunere este făcută în contextul în care ministrul Raluca Prună s-a exprimat public împotriva plagiatelor, iar preşedintele Klaus Iohannis spunea zilele trecute că cine a plagiat trebuie să plece”, a comentat pe marginea subiectului jurnalista Emilia Şercan.

În 2015, au apărut două investigaţii separate semnate de jurnalistele Emilia Şercan şi Sidonia Bogdan din care reiese că Bogdan Licu şi-a plagiat teza de doctorat scrisă sub coordonarea lui Gabriel Oprea, şi el posesorul unui proaspăt verdict oficial de plagiat. Mai bine de jumătate din teza lui Licu ar fi plagiată, inclusiv un capitol întreg din cartea judecătorului Cristi Danileţ.

Până acum, nu avem încă un verdict oficial din partea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare în cazul său.

Pe lângă acuzaţiile de plagiat, Bogdan Licu mai ar avea şi alte "bube" la dosar. Spre exemplu, este vizat indirect de o plângere penală formulată de un general la adresa fostului său conducător de doctorat care l-ar fi instigat la plagiat.

Pentru a afla mai multe pe acest subiect intraţi aici.