Înalta Curte are un nou preşedinte. Iohannis a semnat decretul

Judecătoarea Cristina Tarcea devine, oficial, preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru următorii 3 ani.
Iulia Tarcea
Iulia Tarcea (qmagazine.ro)
Ana Ion
14.09.2016

Preşedintele Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea judecătoarei Iulia-Cristina Tarcea în funcţia de Preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani.

În urma semnării decretului, Tarcea va prelua în mod oficial postul lăsat vacant de Livia Stanciu, actualmente judecător CCR. Dealtfel, de la plecarea Liviei Stanciu, Cristina Tarcea, vicepreşedinte al Instanţei supreme a asigurat interimatul conducerii instituţiei.

În proiectul său de candidatură, judecătoarea Cristina Tarcea susţine că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu poate prelua de la 1 ianuarie 2017 bugetul instanţelor, considerând că soluţia 'cea mai rezonabilă şi realistă' fiind prorogarea intrării în vigoare a acestei prevederi, arată Hotnews.

Potrivit judecătoarei, ÎCCJ se confruntă cu o lipsă cronică a spaţiului, ceea ce face imposibilă exercitarea unei astfel de atribuţii, motiv pentru care noua şefă a Instanţei Supreme susţine că prioritatea mandatului său va fi alocarea unui sediu corespunzător bunei desfăşurări a activităţii de judecată din Înalta Curte.

În materie de propuneri legislative pe care le are în vedere, Tarcea îşi propune iniţiative vizând incompatibilitate şi posibilitatea formulării de opinii separate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor