Înalta Curte va avea un nou preşedinte. Judecătoarea Tarcea, aleasă cu unanimitate de voturi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Unic candidat la şefia Înaltei Curţi, Iulia Tarcea a susţinut, joi, un interviu în faţa Secţiei de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma căruia judecătorii consiliului au votat-o, în unanimitate, pentru preluarea postului lăsat vacant de Livia Stanciu, relatează Mediafax.

Propunerea va fi trimisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru validarea în funcţie.

La finele interviului, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a exprimat felicitări pentru Tarcea, declarându-se încrezătoare că aceasta va face o treba foarte bună:

"Doresc să o felicit pe doamna preşedinte Tarcea în misiunea pe care o va avea şi cred că va face o treabă foarte bună. A fost vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cred că va păstra Înalta Curte la nivelul de profesionalism şi de recunoaştere în sistemul judiciar de care curtea se bucură astăzi", a declarat Prună, la finalul interviului.

În prezent, Iulia Tarcea este vicepreşedinte al ÎCCJ şi asigură interimatul la conducerea instanţei supreme, după plecarea Liviei Stanciu la CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne