Inspectorii lui Cioloş, verificări la CNAS

Corpul de control al premierului va verifica modul în care funcţionează sistemul informatic al cardului naţional de sănătate.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Corpul de control al premierului Dacian Cioloş va merge la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a verifica funcţionarea sistemului informatic al cardului naţional de sănătate, reiese dintr-un comunicat remis joi de Executiv.

"Din dispoziţia premierului Dacian Cioloş, o echipă coordonată de Corpul de Control al primului-ministru va începe o acţiune de control la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a verifica modul de funcţionare a sistemului informatic al cardului naţional de sănătate.

Controlul va fi efectuat de o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai Corpului de control al primului-ministru şi reprezentanţi ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii. Perioada supusă verificărilor este 1 ianuarie 2016 până în prezent", se arată în comunicatul citat.

Potrivit Executivului, controlul a fost dispus având în vedere disfuncţionalităţile înregistrate privind modul de funcţionare a sistemului informatic al cardului naţional de sănătate.