Instanţa anulează mai multe probe în dosarul Olguţei Vasilescu

Acuzată de fapte de corupţie, primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, proaspăt câştigătoare a unui nou mandat în fruntea municipalităţii, se bucură de o mică victorie în instanţă în faţa procurorilor DNA: mai multe probe din dosar au fost excluse.
Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta
Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta (Facebook)

O serie de probe puse pe masa instanţei de procurorii DNA în dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu este trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, au fost declarate nule de magistraţii Tribunalului Bucureşti, pe motiv că i-a fost încălcat dreptul la apărare primăriţei din Craiova.

Concret, este vorba de declaraţiilor date de trei martori şi un fost purtator de cuvant în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, motivul invocat de instanţă fiind că aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală.

Mai mult, instanţa exclude şi o probă constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre doi actori din dosar, argumentând că aceasta a fost obţinută în mod nelegal.

Judecătorii le-au solicitat procurorilor DNA să anunţe dacă intenţionează să ceară restituirea dosarului sau să continue procesul în instanţă.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurorii anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti.

Pentru a afla mai multe despre dosarul Olguţei Vasilescu intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne