Institutul Cantacuzino confirmă că bebeluşii nu s-au îmbolnăvit de brânza Brădet şi carnea de pui

Specialiştii de la Institutul Cantacuzino infirmă, o dată în plus, că brânza produsă de Lactate Brădet a fost sursa îmbolnăvirii zecilor de bebeluşi ajunşi în spitale.
Laborator de analize medicale, virusologie, la Spitalul Cantacuzino
Laborator de analize medicale, virusologie, la Spitalul Cantacuzino (Epoch Times România)

Institutul Cantacuzino informează că în urma analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli s-a constatat că îmbolnăvirea bebeluşilor nu a fost cauzată de brânza de la Brădet şi din carnea de pui, relatează gândul.info. Astfel, potrivit specialiştilor de la Cantacuzino, profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienţi, din brânza de la Brădet şi din carnea de pui nu sunt identice.

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigaţia epidemiologică.

Reamintim că 3 copii au murit, iar alte zeci au ajuns în spitale, infectaţi, potrivit autorităţilor, cu o tulpină de EColi. La mai bine de o lună de la izbucnirea fenomenului, cauza infectării micuţilor este încă necunoscută. La începutul lunii martie, ministrul Agriculturii a anunţat depistarea de EColi în brânza produsă de firma Lactate Brădet şi în carne de pasăre sacrificată dintr-o gospodărie personală, Ulterior, s-a constatat că nu există legătură între produsele respective şi îmbolnăviri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură