Inundaţii în nordul Chinei: aproximativ 100 de persoane moarte sau dispărute

Inundaţiile masive şi neaşteptate provocate de ploile abundente din nordul Chinei s-au soldat cu aproximativ 100 de persoane moarte sau dispărute în ultimele câteva zile.
Stradă inundată în oraşul Tianjin, China.
Stradă inundată în oraşul Tianjin, China. (Captură Foto)

Ministerul chinez pentru Probleme Civile a confirmat că, începând de luni, cel puţin 24 de persoane au murit în provincia nordică Hebei ca urmare a ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din regiune.

Hebei, care a raportat 72 de persoane dispărute, a fost declarată ca fiind cea mai lovită dintre provinciile nordice afectate precum Shanxi, Henan şi Shaanxi.

Aproximativ 123.000 de oameni din 11 oraşe de pe cuprinsul provinciei Hebei au fost evacuaţi forţat şi peste 7.000 de locuinţe au fost distruse. Traficul, energia electrică şi comunicaţiile au fost, de asemenea, afectate.

Ploile abundente au afectat de asemenea câteva cartiere din Beijing, în condiţiile în care apa a acoperit în întregime unele străzi, ajungând la peste 2 metri. Sute de zboruri au fost anulate către şi dinspre principalul aeroport internaţional din capitala chineză. Autoritatea feroviară din Beijing a anunţat de asemenea că unele trenuri au suferit întârzieri.

Cele mai devastatoare inundaţii din istoria recentă a Chinei au avut loc în 1998, când cel puţin 4.150 de persoane şi-au pierdut viaţa, majoritatea în apele Râului Yangtze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe