Iohannis: Cum vine Ponta în faţa electoratului dacă a preluat o ţară ieşită din criză şi a băgat-o în recesiune?

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În plin sezon electoral, prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a evidenţiat vineri, la Slatina, că premierul Victor Ponta, candidatul PSD, vine în faţa electoratului după ce a băgat ţara în recesiune tehnică şi de luni de zile dă în continuu ordonanţe de urgenţă care aduc avantaje partidului său şi încalcă principiile democratice.

"Sunt mai mulţi candidaţi pentru Preşedinţie. E la modă acum să fii candidat pentru Preşedinţie şi mulţi vor să devină preşedintele României. Şi dacă ne uităm în jur vedem că cel mai mare partid în afară de noi, este PSD şi probabil candidatul PSD va fi primul-ministru. Dar, mă întreb şi eu ... cum vine candidatul PSD în faţa electoratului dacă a preluat o ţară ieşită din criză şi a băgat-o în recesiune tehnică, dacă a luat o ţară care cât de cât a avut o democraţie funcţională şi de luni de zile dă ordonanţe de urgenţă una după alta pentru a crea un avantaj pentru propriul partid şi pentru a călca în picioare principiile democratice din România? (...) Eu vă spun: voi merge mai departe şi vreau să câştig Preşedinţia României", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Iohannis s-a declarat încrezător că ACL va câştiga alegerile din această toamnă şi a promis că va schimba politica românească într-un mod foarte simplu. Prezidenţiabilul aspiră ca alianţa din care face parte să conducă România timp de 10 ani.

"Vin în faţa dvs. cu o viziune: vreau ca după 10 ani de guvernare de dreapta, România să fie prosperă şi puternică. (...) Ce înseamnă România prosperă? Înseamnă locuri de muncă, înseamnă infrastructură, un venit decent pentru fiecare român, să nu mai fie obligaţi oamenii să stea cu mâna întinsă la stat, să nu mai fie captivi la stat, ci să fie liberi. Doresc o ţară de oameni liberi, puternici. Împreună vom realiza acest deziderat", a afirmat Iohannis.

Preşedintele PNL a susţinut că se poate face administraţie corectă pentru oameni şi a dat exemplul schimbărilor care au avut loc în ultimii 14 ani în Sibiu, unde a fost edil.

"Atunci Sibiul, poate nu credeţi, a avut un şomaj de 12%. Şi ne-am apucat de treabă. Am mers personal în Germania şi în Austria şi am vorbit cu investitorii. I-am convins că Sibiul este locul cel mai potrivit pentru ei. Şi m-au crezut. Şi au venit. În câţiva ani am creat zeci de mii de locuri de muncă. Acum 10 ani şomajul a dispărut din Sibiu şi nu a mai revenit de atunci. (...) Vă spun aceste lucruri ca să înţelegeţi că se poate. Se poate face administraţie corectă şi pentru oameni. Se pot crea locuri de muncă. Se poate garanta un nivel de trai decent. Se pot face lucruri bune. Dacă s-a putut în Sibiu se poate în fiecare comună, în fiecare oraş din România şi eu voi demonstra că se poate în toată România", a mai declarat Iohannis.