Iohannis: Demersul onest al ONG-urilor de a protesta pentru salvarea pădurilor ar putea fi deturnat de PSD

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat, joi, că demersul onest şi bine intenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor din România este pe cale de a fi deturnat politic de social-democraţi.

Întrebat cum comentează solicitarea făcută ieri de premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern, privind interzicerea exportului de masă lemnoasă pentru o perioadă limitată, Iohannis a replicat că este de acord cu orice măsură duce la salvarea pădurilor.

"Mi-a adus la cunoştinţă această intenţie. Nu am comentat-o, fiindcă nu sunt specialist în domeniu şi nu pot, pe moment, să evaluez impactul economic, dar, dacă această măsură sau altă măsură duce la salvarea pădurilor din România, sunt de acord cu orice măsură în acest sens.

Fiindcă tot veni vorba iarăşi de păduri, am impresia că demersul, onest şi bine intenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor, este pe cale de a fi deturnat politic de PSD", a precizat Klaus Iohannis, citat de hotnews.ro.

În urmă cu o zi, premierul Victor Ponta anunţa că Executivul va adopta săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă prin care să interzică. pe termen limitat. exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată. Liderul PSD a explicat că ar fi luat această decizie încă din şedinţa de Guvern de miercuri însă reprezentanţii Ministerului Justiţiei nu au fost capabili să găsească o soluţie juridică pentru adoptarea actului normativ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.