Iohannis, dezamăgit de votul pentru neînceperea urmăririi penale faţă de Oprea

Senatorii au demonstrat prin respingerea cererii de urmărire penală faţă de Oprea că nu au înţeles că vinovăţia sau nevinovăţia unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanţă de judecată.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Şeful statului este profund dezamăgit de votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea şi consideră că politicienii care blochează actul de justiţie nu se vor bucura niciodată de respectul cetăţenilor, a precizat luni purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Preşedintele subliniază din nou ceea ce a spus de multe ori — politicienii care blochează actul de justiţie nu se vor bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor. Prin votul de astăzi, o parte din senatori a demonstrat, din nou, că nu s-a înţeles nici până acum faptul că vinovăţia sau nevinovăţia unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanţă de judecată. Într-un stat de drept nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege!", a precizat Mădălina Dobrovolschi, la solicitarea Agerpres.

Reamintim că senatorii au votat luni împotriva începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne