Senatul face scut în jurul lui Oprea. Generalul răsuflă uşurat - a scăpat de urmărirea penală

Graţie colegilor săi din Senat, generalul Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.09.2016

Acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier Gabriel Oprea va beneficia de imunitate în urma votului dat în plenul Senatului. Cu 45 de voturi "pentru", 73 "împotrivă" şi şase voturi anulate, forul superior al Parlamentului a respins cererea DNA de începere a urmăririi penală în cazul generalului.

"Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, şi când am fost prim-ministru interimar, am căutat să ajut Justiţia. Cred că votul de astăzi... de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvânt de vreo zece pagini, dar nu am vrut să îi plictisesc. Ştiam că am dreptate şi, ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viaţa, fiindcă a murit un coleg la datorie. Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte ştiu, a trecut de patru ori pe lângă această groapă.

Înainte să ajungă echipajul de poliţie şi motociclistul au fost avertizaţi prin radio, li s-a spus 'urmează lucrarea' şi au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atenţie, cel de pe maşina de poliţie era naşul tânărului poliţist. Din ce ştiu, chiar i-a spus: 'nu cred că e bine să vii în seara asta'. Dacă era un profesionist...", a declarat Gabriel Oprea, care susţine că în acea seară se afla la datorie, nu mergea la restaurant, şi nici nu era cu alte persoane în maşină, potrivit Agerpres.

Reamintim că procurorii anticorupţie au cerut pe 31 august sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

"Oprea Gabriel este cel care a determinat, prin încălcarea dispoziţiilor legale menţionate, prezenţa victimei Gigină Bogdan-Cosmin ca motociclist într-o coloană oficială, împrejurare în care acesta a decedat.", susţin procurorii anticorupţie.

În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie ce a dus la moartea lui Gigină, respectiv viteză de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel, arată DNA.

Mai amintim că potrivit mărturiilor poliţiştilor, Oprea îşi făcuse un obicei din a circula însoţit de coloane oficiale iar însoţitorii erau goniţi la viteze mari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor