Iohannis le-a făcut figura "penalilor"

Persoanele cu probleme penale nu au fost invitate la parada militară şi la recepţia de Ziua Naţională, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

De 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, vor fi organizate o paradă militară la Arcul de Triumf şi o recepţie la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale, a declarat joi, la Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

"Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba.

Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale", a declarat Dobrovolschi, citată de Agerpres.

În categoria "persoane cu probleme penale" intră politicieni cu notorietate precum şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier Victor Ponta sau preşedintele PSD Liviu Dragnea.