Iohannis şi-a ales purtătorul de cuvânt - scriitoarea Tatiana Niculescu Bran

Tatiana Niculescu Bran
Tatiana Niculescu Bran (facebook.com/Tatiana Niculescu Bran)

Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran a anunţat în urmă cu puţin timp, pe contul său personal de Facebook, că preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să fie purtătoarea lui de cuvânt.

"O ştire despre mine (sper să fie o veste bună). Preşedintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt şi consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, şi devin, aşadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt", a scris Tatiana Niculescu Bran.

Absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutului European de Jurnalism de la Bruxelles, Tatiana Niculescu Bran a fost redactor la Radio BBC World Service, în perioada 1995-2004 şi, ulterior, a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

Tatiana Niculescu a publicat în 2006 primul roman non-ficţiune din literatura română, "Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de Cartea Judecătorilor. Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. "Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat de asemenea filmul "După dealuri (Beyond the Hills)", în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012, Potrivit Hotnews.