Judecător american ordonă publicarea emailurilor lui Hillary Clinton

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Yana Paskova/Getty Images)

Un judecător federal american a decis ca emailurile fostului Secretar de Stat american Hillary Clinton – scrise în perioada în care aceasta a activat în Departamentul de Stat – trebuie să fie făcute publice treptat în loc să se aştepte o publicare în masă a acestora în ianuarie 2016.

Judecătorul Rudolph Contreras a respins marţi o propunere din partea Departamentului de Stat de a se aştepta până în ianuarie 2016 pentru publicarea a peste 50.000 de emailuri scrise de Clinton în perioada 2009 - 2013.

Contreras a ordonat de asemenea ca Departamentul de Stat să propună un termen limită pentru prezentarea a 300 de emailuri ale fostului secretar de stat în legătură cu atacul terorist asupra consulatului american din oraşul libian Benghazi în 2012 – un atac în care au fost ucişi 4 americani, inclusiv ambasadorul Chris Stevens.

Judecătorul, numit de preşedintele Barack Obama, acordă timp Departamentului de Stat până în 26 mai pentru ca acesta să găsească un plan.

Clinton, care şi-a anunţat luna trecută candidatura din partea Democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din 2016, este cercetată pentru folosirea emailului privat pentru a desfăşura activităţi guvernamentale în timpul mandatului ei ca secretar de stat.

Odată cu începerea campaniei sale pentru prezidenţiale, Hillary Clinton a devenit hăituită de scandaluri care se ţin lanţ. Recent, Peter Schweizer de la breitbart.com a lansat cartea Clinton Cash, care aduce în prim plan seria de scandaluri legate de declaraţiile eronate privind donaţiile primite de Fundaţia Clinton, precum şi de rolul fostei prime doamne în cadrul unei tranzacţii prin care aproape toată industria SUA de prelucrare a uraniului a ajuns în mâinile Rusiei.

Hillary şi soţul ei, fostul preşedinte american Bill Clinton, au fost criticaţi atât pentru activităţile lor financiare cât şi pentru susţinerea de discursuri bine plătite în anii recenţi. Cuplul a câştigat peste 125 de milioane de dolari din circuitul de discursuri de când au părăsit Casa Albă în 2001.

La începutul acestei luni, Hillary Clinton şi-a anunţat participarea la o strângere de fonduri la locuinţa miliardarului Marc Lasry, în ciuda legăturilor acestuia cu mafia rusă, susţine site-ul Politico.

Mai mult, şansele fostului secretar de stat de a câştiga prezidenţialele sunt afectate, printre altele, şi de faptul că soţul ei a vizitat în 2002, împreună cu două tinere din New York, “insula orgiilor” deţinută de prietenul său pedofil Jeffrey Epstein, conform unui interviu recent dezvăluit. Epstein este acuzat de implicare într-o reţea internaţională de trafic de persoane pentru exploatare sexuală şi alături de el au fost luaţi în vizor, prin alţii, şi prinţul Andrew al Marii Britanii şi Bill Clinton.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe