Juncker se întâlneşte astăzi cu Corina Creţu, candidatul României pentru portofoliul Dezvoltării regionale

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Corina Creţu
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Corina Creţu (Epoch Times România)

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să se întâlnească joi cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, propunerea României pentru portofoliul Politicii regionale din noua CE.

Ţara noastră are doi candidaţi pentru funcţia de comisar, respectiv pe Dacian Cioloş, actualul comisar pentru agricultură şi europarlamentarul social-democrat, Corina Creţu. Jean-Claude Juncker ar fi decis să aibă discuţii doar cu europarlamentarul PSD, în ciuda faptului că prima opţiune a României a fost pentru Dacian Cioloş, potrivit unei surse europene, citate de Mediafax.

Premierul Victor Ponta declara miercuri că ar fi negociat pentru România portofoliul Politicii Regionale în noua Comisie Europeană, pe care îl cataloga drept „cel mai important portofoliu din Comisia Europeană”.

Portofoliul Polticii Regionale este dorit însă şi de Cehia, şi, deşi premierul susţine că este deja câştigat de ţara noastră, în presă au apărut informaţii potrivit cărora am fi obţinut un cu totul alt portofoliu - Ajutor Umanitar, potrivit unei organigrame provizorii a viitoarei Comisii Europene, publicate de gândul.info.

Juncker a început încă de marţi interviurile cu persoanele nominalizate de statele membre pentru posturile de comisari europeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne