Justiţia, în zodia PSD. Şefa PNL: Românii nu-şi doresc scăparea hoţilor. Ar fi un atac la adresa poporului

O lege a amnistiei şi graţierii ar fi un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate, nu decizii pentru scăparea infractorilor, a tras un semnal de alarmă şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, pleacă în Statele Unite, în România se pregătea ordonanţa de urgenţă pentru graţiere şi pentru modificarea legislaţiei penale, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Astfel, atragem atenţia că o lege a amnistiei şi a graţierii, dată pe furiş, ar fi un abuz de încredere, un act de favorizare a infractorului. Ar fi un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate, nu decizii pentru scăparea infractorilor.
Pentru rezolvarea situaţiei inumane din închisori trebuie alocaţi bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor. Aceasta este soluţia corectă", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, românii nu-şi doresc scăparea hoţilor. Dacă şi-ar fi dorit aşa ceva, PSD ar fi trecut graţierea şi amnistia în programul electoral prezentat în campania electorală.

"Românii nu-şi doresc nici acum o asemenea decizie şi nu şi-ar dori-o nici la un referendum naţional pe o asemenea temă. Cerem guvernării Dragnea să nu guverneze cu prioritate pentru cei din PSD cu probleme penale, ci să guverneze cu prioritate pentru cei mulţi, pentru oamenii cinstiţi din această ţară", a subliniat Raluca Turcan.

Declaraţiile integrale ale şefei PNL, în materialul video.